Het belang van een goed webdesign

Je website is het digitale uithangbord van jouw persoon of van jouw organisatie. Hoe je website eruitziet, wordt bepaald door het webdesign waar je voor kiest. Het webdesign bepaalt de eerste indruk en of bezoekers de moeite nemen om wat verder rond te kijken op je website of meteen weer te vertrekken.

Design

Over het kiezen van een webdesign uit Eindhoven wordt door veel mensen vaak te licht gedacht. Het is niet een alleen kwestie van je website er goed uit laten zien. Het is veel belangrijker dat je website er uitnodigend en overzichtelijk uitziet met kleurstellingen die geen pijn doen aan je ogen en een lettertype dat goed leesbaar is op zowel je pc, tablet als mobiele telefoon.

Om goed vindbaar te zijn in zoekmachines, is het tegenwoordig een vereiste dat je webdesign responsive is. Dit houdt in dat je website meeschaalt, zodat het er op alle apparaten waarop je hem kunt bekijken goed uitziet. Hoewel zeer belangrijk, doet niet alleen de vindbaarheid van je website ertoe.

Structuur

Je webdesign is bij voorkeur zo ontworpen dat het ervoor zorgt dat je bezoekers eenvoudig, precies datgene op jouw website kunnen vinden waarvoor je hem hebt laten maken. Dit kan bijvoorbeeld de mogelijkheid om een online afspraak te maken zijn, informatie over een bepaald product of foto’s van een popster. Met andere woorden, je website moet er niet alleen overzichtelijk uitzien, maar het moet ook logisch in elkaar zitten en de juiste structuur hebben.

Techniek

Naast de juiste structuur moet het uiteraard ook technisch mogelijk zijn om je bezoeker op je website datgene te laten doen wat jij wilt dat hij doet.
Je kunt hierbij denken aan het downloaden van een inschrijfformulier of het plaatsen van een bestelling. Kortom, je website moet ook over de juiste functionaliteit beschikken.

Webtekst

Last but not least hoort er naast een goed doordacht webdesign een sterke, voor zoekmachines geoptimaliseerde tekst op je website te staan met voldoende interne links.

Wanneer je webdesign aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zul je merken dat langzaamaan alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. De zoekmachines vinden je website gemakkelijker, waardoor je positie in de zoekmachines verbetert, je krijgt hierdoor meer bezoekers op je website die langer op je website zullen blijven en je zult eerder het doel met je website bereiken dat je voor ogen hebt. Je ziet het, er zijn veel zaken om rekening mee te houden wanneer je aan de slag gaat met het ontwerpen van je website. Maar ga je goed doordacht te werk dan zal dit zeker lonen.

Leave a Reply