Het belang van een ‘’over ons’’ pagina op je website.

Je ziet het vaak, wanneer bedrijven een website laten maken vergeten ze een ‘’over ons’’ pagina toe te voegen. Hiermee wordt de pagina bedoeld waar de informatie staat over de personen achter het bedrijf. Deze pagina is ontzettend belangrijk en mag absoluut niet ontbreken op jouw website.

 

De klant staat centraal

Dit is eigenlijk de nummer één regel over de gehele website. Nu lijkt deze pagina te gaan over jou en je personeel, maar niks is minder waar. Tegenwoordig krijgen consumenten ontzettend veel reclame en aanbod te verwerken gedurende de dag. De consument kan dit simpelweg niet allemaal verwerken. Wat er dus gebeurt is dat consumenten zich afsluiten voor deze boodschappen. Een verkoop praatje waarom jouw product of dienst de beste is werkt niet altijd meer. Je zult een andere manier moeten verzinnen de consument te bereiken en dat is door een band op te bouwen. De ‘’over ons’’ pagina moet er voor zorgen dat je het bedrijf vanuit een andere invalshoek gaat verkopen. Let er dus op dat je niet alleen je personeel omschrijft, maar ook het hogere doel verwerkt in de informatie.

 

Maak een mooi verhaal

Hiermee bedoelen we niet dat je maar een verhaal moet verzinnen. Bedenk goed wat je wilt vertellen en hoe je wilt dat de bezoeker het bedrijf ziet. Welke gevoelens moeten er loskomen bij de bezoeker? Maak hiervan een mooi verhaal dat blijft hangen. Voeg een uniek aspect toe waardoor de bezoeker je onderscheid van de concurrentie zonder boeiend verhaal.

 

Gooi met feiten

Vooral wanneer je een mooi verhaal verteld loop je de kans dat bezoekers het niet geloven. Een voorbeeldje, een uitspraak over hoe geweldig te klantenservice is wordt wel vaker beweerd. Is dit nu echt een sterk punt van je bedrijf dat kan je deze uitspraak versterken door een feit en cijfer aan te plakken. Bijvoorbeeld, wij scoren gemiddeld een 9 bij onze klanten.

 

Beeld is sterker dan woorden

Eigenlijk zegt de titel al genoeg. Vooral bij beweringen is het soms krachtig om een afbeelding, schema, grafiek of een illustratie te tonen. Bezoekers zullen dit veel beter lezen en daardoor ook onthouden.

 

Mocht je dus binnenkort een website laten maken, vergeet dan niet door te geven aan de website bouwer dat je een ‘’over ons’’ pagina wilt hebben. Een kleine moeite met ontzettend veel voordelen!

 

Leave a Reply